Wie Ben Ik?

 

Ik ben Diederik Wentink en ik woon in Haarlem. Muziek is voor mij gevoel en passie en iets waar ik me volledig in kwijt kan raken.  Daarom wilde ik als muzikant mijn artiestennaam graag dicht bij mezelf houden. Bernard is mijn doopnaam en in het verleden ben ik wel D of D(ie) genoemd, die twee heb ik gecombineerd en zo is D. Bernard ontstaan! 

Toen ik 10/11 was zat ik op keyboardles, maar mijn passie begon pas echt toen we een piano in huis kregen. Dagenlang heb ik op de piano geramd (sorry buren) en heb ik een beetje mijn eigen manier van spelen ontwikkeld. Mijn grote helden waren en zijn Prince, Michael Jackson, The Beatles, David Bowie, Bob Dylan, Coldplay en nog veel meer. Zo rond mijn 18e begon ik naast piano spelen ook met zingen en vanaf dat moment ben ik serieuzer met muziek bezig gegaan. 

Vanaf mijn 19e tot mijn 22e speelde ik in de regio Emmen in de band Rosella Stone. Ook begon ik rond die tijd met mijn eigen Youtube-kanaal. Inmiddels woon ik in Haarlem en probeer ik naast mijn werk zoveel mogelijk als muzikant bezig te zijn. Naast singer-songwriter ben ik op dit moment ook toetsenist in de band Golden Years (eerder in Thin White Duke) en doe ik backing vocals en toetsen in de band Private Prison. Voor alle projecten waar ik nu mee bezig ben zie Mijn Muziek! Voor de komende optredens die ik heb staan zie Optredens. En wil je een bericht sturen? Klik dan op Contact.